Nieuw: Mijn VerbouwPremie: 1 online loket voor Vlaamse renovatie- en energiepremies 

 

 

Vanaf 1 oktober 2022 vraagt u de Vlaamse renovatie- en energiepremies aan via 1 online loket: MijnVerbouwPremie.be. Heeft u plannen om uw muren, vloer of dak te renoveren en te isoleren? Zijn uw ramen  aan vervanging toe? Plaatst u nieuwe leidingen voor elektriciteit of sanitair? Of investeert u in een zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler? Dan kan u hiervoor Mijn VerbouwPremie aanvragen. Gebruik de simulator om te weten op welke premies u recht hebt.

 

Als je je woning verhuurt aan een SVK, word je gelijkgesteld met de laagste inkomenscategorie, en heb je recht op sterk verhoogde premies.

 

 

Ontdek alle voorwaarden op www.mijnverbouwpremie.be. U kunt alvast starten met uw renovatieproject. Facturen mogen bij aanvraag van Mijn VerbouwPremie maximaal 2 jaar oud zijn.  

 

  • Wie? Voor al wie investeert in een bestaande woning, bestaand appartement, appartementsgebouw of bedrijfspand.  
  • Wat? Er zijn premies in volgende categorieën: dakrenovatie, buitenmuurrenovatie, vloerrenovatie, renovatie van buitenschrijnwerk, binnenrenovatie, investeringen in hernieuwbare energie, en vernieuwing van elektriciteit en sanitair. 
  • Welk bedrag? Als u uw woning verhuurt aan een sociaal verhuurkantoor, valt u in de laagste inkomenscategorie en ontvangt u per categorie van werken tot 50% van uw factuur.

 

Meer details over de premies voor uw woning vindt u in de digitale folder.

U kan ook contact opnemen met een van onze patrimoniumbeheerders voor meer informatie via 053 39 40 70 of info@svkzovl.be.

 

 

Financier uw verbouwing met Mijn VerbouwLening 

 

Naast de verhoogde renovatiepremies kunt u ook een voordelige Mijn VerbouwLening tot 60.000 euro aanvragen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie. Deze lening kan ook aangevraagd worden door verhuurders die een woning verhuren aan een sociaal verhuurkantoor.