Voordelige Mijn Verbouwlening voor SVK-verhuurders

 

Vanaf 1 september kunnen huiseigenaars een voordelige lening, Mijn Verbouwlening, aanvragen voor renovaties en energiebesparende investeringen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie.

 

Met deze lening kun je tot 60.000 euro aanvragen (minimaal 1.250 euro), met een afbetalingstermijn van maximaal 25 jaar.

 

Voor welke werken kan je deze lening aanvragen?

Je kan Mijn VerbouwLening aanvragen voor verschillende categorieën van werken die focussen op renovatie en energiebesparende investeringen (dit zijn alle categorieën van werken binnen Mijn VerbouwPremie).

 • dakrenovatie
 • buitenmuurrenovatie
 • renovatie van vloeren en funderingen
 • renovatie van ramen en deuren (glas en buitenschrijnwerk)
 • binnenrenovatie
 • elektriciteit en sanitair
 • (hybride) warmtepomp
 • warmtepompboiler
 • zonneboiler
 • condensatieketel op gas
 • zonnepanelen

 

Doe-het-zelf is enkel toegelaten voor de categorieën binnenrenovatie en elekriciteit en sanitair.

 

Wie kan de Mijn Verbouwlening aanvragen?

Deze Mijn Verbouwlening kan aangevraagd worden door eigenaar-bewoners uit de laagste en middelste inkomenscategorie, maar geldt eveneens voor verhuurders aan het SVK. Voor particuliere verhuurders aan een sociaal verhuurkantoor geldt deze voordelige lening dus ook, zonder inkomensgrenzen. Ook vennnootschappen die een woning aan een SVK verhuren, komen hiervoor in aanmerking, indien het gaat om een niet-commerciële instelling of coöperatieve vennootschap. Je woning of appartement moet wel minstens 15 jaar oud zijn op de aanvraagdatum (uitzondering voor investeringen in zonneboiler, warmtepomp, warmtepompboiler of zonnepanelen).

 

Wens je deze lening aan te vragen maar verhuur je momenteel nog niet via ons SVK? Neem dan zeker eens vrijblijvend contact op met onze prospectieverantwoordelijke op 053 39 40 70 of verhuur@svkzovl.be. Hij bekijkt samen met jou of jouw woning in aanmerking komt voor sociale verhuur en kan een intentieverklaring opstellen die je bij de aanvraag van de lening moet kunnen voorleggen.

 

Hoe kan je de Mijn Verbouwlening aanvragen?

Neem contact op met het Energiehuis van jouw gemeente. In ons werkingsgebied zijn dit Energiehuis BEA (voor Aalst en Lebbeke) en SOLVA (voor de 19 andere gemeenten in Zuid-Oost-Vlaanderen).

 

Meer informatie over de Mijn Verbouwpremie kun je opvragen bij het Energiehuis van jouw gemeente, of bekijken op de website van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap.

 

Neem gerust contact op met je patrimoniumbeheerder van ons SVK om samen de opties te bespreken, we adviseren je met veel plezier en helpen je graag verder.