Verhuur gerust aan het Sociaal Verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen

Wil je niet langer veel tijd en energie steken in het beheer van je huurwoning? Verhuur je woning dan aan het sociaal verhuurkantoor. Wij bieden je een geruste verhuur.

 

Neem contact op met een van onze prospectieverantwoordelijke via 053 39 40 70 of verhuur@svkzovl.be. Wij begeleiden je vanaf je aanvraag tot een prospectiebezoek tot de start van het huurcontract.

 

Het SVK biedt tal van voordelen

Huurgarantie

Je moet je niet langer zorgen maken of je huurder wel maandelijks correct betaalt. Ook moet je geen nieuwe huurder zoeken als die vroeger dan voorzien je woning verlaat. We garanderen je maandelijkse huurinkomsten voor de volledige periode van het huurcontract, ook bij tijdelijke leegstand

 

Onderhoud van de woning

Wij zijn jouw huurder en zorgen ervoor dat je de woning aan het einde van het contract in de oorspronkelijke staat terugkrijgt, behalve de normale slijtage. 

 

Professionele partner

Je werkt samen met een professionele partner die veel ervaring heeft met het huren en verhuren van woningen. We nemen het beheer van jouw woning over en volgen alle administratieve taken op (opmaken huurcontract, registratie, opmaken plaatsbeschrijving, …).

 

Gunstige regeling in de personenbelasting

Vroeger werd je als eigenaar voor de onderverhuring belast op de werkelijke huuropbrengsten: dat is sinds enkele jaren niet meer het geval. Net als bij de private huur, word je bij verhuring aan het SVK belast op het geïndexeerde kadastraal inkomen. 

 

Verlaagd tarief op de onroerende voorheffing

Als je aan ons verhuurt, kom je in aanmerking voor een verlaagd tarief op de onroerende voorheffing – ook grondlasten genoemd. Het tarief verlaagt van 3,97% naar 2,4%. Voorwaarde is wel dat je ons SVK jouw aanslagbiljet onroerende voorheffing bezorgt, zodat wij de nodige gegevens kunnen registreren bij de Vlaamse Belastingdienst. 

 

Geen risico op leegstand(sheffing)

Tijdens de looptijd van het huurcontract zorgen wij ervoor dat de woning verhuurd is. Als een huurder de woning verlaat, zoeken we meteen een nieuwe huurder. Hierdoor vermijden we lange leegstand en de bijbehorende leegstandsheffing.  

 

Geen gerechtelijke procedures

We zijn jouw huurder en dus ook verantwoordelijk voor alle huurdersverplichtingen. Je hebt geen rechtstreeks contact met de onderhuurder, waardoor je ook geen risico hebt op lange gerechtelijke procedures. Dit risico ligt volledig bij ons.

 

Renovatiepremies

Als je jouw woning wilt verbouwen of renoveren om die nadien te verhuren aan een SVK, kan je sinds 1 oktober 2022 aanspraak maken op de Mijn VerbouwPremie.

 

Verlaagd btw-tarief bij nieuwbouw

Je hebt recht op een verlaagd tarief bij nieuwbouw van 12%, in de plaats van 21%, als je als eigenaar de woning voor minstens 15 jaar aan een SVK verhuurt.

 

6% btw-tarief bij afbraak en heropbouw t.e.m 31 december 2023

 • Klik hier (pdf - 800 Kb) voor een antwoord op de meestgestelde vragen omtrent het 6% btw-tarief bij afbraak en heropbouw.
 • Gesplitste aankoop ‘vruchtgebruik – naakte eigendom’: enkel de aankoop van een zakelijk recht dat recht geeft op het gebruik van het onroerend goed kan genieten van het verlaagd tarief. Dit geldt voor het vruchtgebruik (6%), maar niet voor de naakte eigendom (21%).

 

Gunsttarief registratierechten van 7% in plaats van 12%

Als je een woning koopt en ze daarna verhuurt aan een SVK, dan kan je genieten van het gunsttarief van 7% registratierechten.

 

Doorbetalingsgarantie

Je kan een aanvraag indienen bij Wonen in Vlaanderen voor de doorbetaling van de huurprijs of huurschade als het SVK deze niet betaalde.

 

Handen schudden.

 

De vereisten om aan het SVK te verhuren

 1. Een billijke huurprijs voor jouw woning
 2. De woning voldoet aan de kwaliteitsvereisten van de Vlaamse Codex Wonen en de bijkomende kwaliteits- en comfortvereisten van het SVK
 3. Je verhuurt minimaal 9 jaar aan ons verhuurkantoor
 4. Je woning ligt in het werkingsgebied van Zuid-Oost-Vlaanderen

 

Kaart Zuid-Oost-Vlaanderen

 

Technische voorwaarden

Het SVK huurt zowel woningen, appartementen als studio's in. De woningen die we inhuren moeten aan volgende zaken voldoen:

 1. centrale verwarming (geen elektrische verwarming en geen analoge caloribelmeters)
 2. dubbele beglazing
 3. aparte tellers voor water, gas en elektriciteit
 4. dakisolatie
 5. rookmelder op elke verdieping
 6. aansluiting voor wasmachine
 7. keuken met koelkast, kookgelegenheid en dampkap
 8. ongemeubeld

 

Download onze brochure met uitgebreide informatie voor (kandidaat-)eigenaars via deze link.