Provincie Oost-Vlaanderen zet sociale verhuur in de kijker

 

Provincie Oost-Vlaanderen ondersteunt sociale verhuurkantoren zodat kwalitatief en betaalbaar wonen iets voor iedereen kan zijn. TV Provincie kwam met Vicenzo langs om een videoreportage te maken over sociale verhuur.

 

In de reportage zie je enkele getuigenissen van een huurder, verhuurder en het diensthoofd ruimtelijke planning van de provincie.

 

Filip verhuurt een huis in Sint-Lievens-Houtem aan ons SVK: "De voordelen van verhuren aan een sociaal verhuurkantoor? Je hebt onmiddellijk huurzekerheid voor 9 jaar, zelfs bij leegstand. Als verhuurder word je ontzorgd, er worden heel wat zaken voor mij geregeld en opgevolgd. En je kan tot 50% recupereren van je renovatiekosten via premies. En je helpt mensen!”

 

Chabeli huurt een appartement in Aalst via ons SVK voor haar en haar dochter: “De prijzen op de private huurmarkt zijn veel te hoog, zeker als alleenstaande mama was dat niet betaalbaar."

 

Reinout is diensthoofd ruimtelijk planning van de Provincie Oost-Vlaanderen: “We ondersteunen de sociale verhuurkantoren al 7 jaar financieel, en steunen hen ook via een communicatiecampagne ‘Verhuur gerust’. De provincie wil vanuit het ruimtelijk beleid werken aan een plek voor iedereen. Er is nog heel veel nood aan bijkomende woningen voor de sociale, kwetsbare doelgroep.”

 

 

Meer informatie over de provinciale campagne 'Verhuur gerust' vind je hier.

 

Heb je zelf een woning die je via ons sociaal verhuurkantoor wil verhuren, of wil je graag meer informatie over de mogelijkheden? Aarzel niet om ons te mailen op verhuur@svkzovl.be of te bellen op 053 39 40 70.