Officiële inhuldiging acht nieuwe woningen Haaltert

3 oktober 2020

 

Knippen van het lintje bij project Anderenbroek te Haaltert.

 

De gemeente Haaltert en het SVK Zuid-Oost-Vlaanderen zijn bijzonder fier om acht nieuwe woonentiteiten te Haaltert officieel in te huldigen. Het vormt een belangrijk momentum in het gezamenlijk streven om het recht op wonen te realiseren voor iedereen en in het bijzonder voor de mensen met de hoogste woonnood. Op basis van de lokale woonbehoeften van de gemeente Haaltert vormt dit project een belangrijke realisatie in functie van een betaalbaar en kwalitatief aanbod aan huurwoningen. 

 

“Een veilige en kwaliteitsvolle woning voor iedereen is één van onze beleidsdoelstellingen. Daarnaast willen we ook inzetten op een leefbare en betaalbare woonomgeving. Dit project is een mooie combinatie van beiden. We juichen dit initiatief dus meer dan toe”, aldus Veerle Baeyens (burgemeester Haaltert).

 

“Het project ‘Anderenbroek Haaltert’ is het resultaat van een fantastische samenwerking tussen de diverse betrokken actoren,” aldus Jonas De Vlieger (algemeen directeur SVK Zuid-Oost-Vlaanderen). “Daarbij treedt de gemeente traditioneel op als regisseur van het lokaal woonbeleid. Het SVK denkt daarbij actief mee met de lokale besturen en dat vanuit een faciliterende en uitvoerende rol. Het resultaat van een dergelijk doorgedreven partnership kan u vandaag aanschouwen bij de inhuldiging van acht kwalitatieve woonentiteiten te Anderenbroek, Haaltert.”

 

Vooraanzicht project Anderenbroek.