Algemeen

Het Sociaal Verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen (SVK ZOVL) is gegroeid doorheen zijn bestaan vanuit een aantal diverse werkingen binnen OCMW’s naar een sterke koepelorganisatie.

Het aantal woningen van het SVK kent een groeicurve. Zowel de bestaande als de nieuwe woningen dienen aan een aantal basisvereisten te voldoen, waarbij een duidelijke keuze gemaakt werd om vooral de kwaliteit voorop te stellen met de nodige aandacht voor de kwantiteit.

     Lijst aantal woningen

     Lijst jaarverslagen


Missie

Het Sociaal verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen wil het recht op wonen realiseren voor iedereen en in het bijzonder voor de meest kwetsbaren. Het doet dat door het huren van betaalbare en kwalitatieve panden van een private eigenaar en door het verhuren van deze panden aan een sociale doelgroep voor een beperkte periode. Zo werkt het SVK ZOVL aan een betaalbaar en kwalitatief aanbod van huurwoningen in het werkingsgebied.


Visie

Het Sociaal Verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen heeft bijzondere aandacht voor de verbetering van de woningkwaliteit van het verhuurd patrimonium, voor het garanderen van een woonzekerheid en van een redelijke huurprijs voor haar doelgroep. Via een rechtstreekse en onrechtstreekse begeleiding wil het SVK ZOVL huurders vertrouwd maken met hun rechten en plichten als huurder en hen stimuleren tot het dragen van verantwoordelijkheid. Lokale samenwerkingsverbanden onderhouden en opzetten is belangrijk om deze doelen te realiseren.


Kernwaarden

Het Sociaal verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen stelt ‘de mens’ centraal. Onze medewerkers hechten belang aan vriendelijkheid, respectvolle communicatie en een collegiale sfeer in het werk en op de werkvloer. Onze organisatie wil gekend zijn als een correcte en vlotte communicator. Het SVK ZOVL wil een kwaliteitsorganisatie zijn voor al zijn partners met een betrouwbaar, zorgvuldig en nauwkeurig imago dat duidelijkheid en vertrouwen uitstraalt.


Kerntaken / Positionering

Structurele partner t.a.v. leden ( Gemeente, OCMW, SHM, …)

We werken samen met onze leden op een positieve, structurele manier en zorgen voor een aanvullende werking op de activiteiten van de leden.

Structurele partner t.a.v. eigenaar

We huren woningen op de private huurmarkt en willen een betrouwbare partner zijn voor de eigenaars in onze regio. We staan steeds open voor informatie en kunnen de nodige ondersteuning aanbieden.

Structurele partner t.a.v. (kandidaat-) huurder

We zijn een verantwoordelijke verhuurder en willen een kwalitatieve dienstverlening verzorgen voor de (kandidaat)-huurders. In samenwerking met de trefpunten staan we voor een effectieve begeleiding.

Partner t.a.v. externe organisaties ( Welzijnsorganisaties, e.d. )

Organisaties en initiatieven met gelijklopende doelstellingen vormen een opportuniteit in het realiseren van doelstellingen.


Leden

Aalst, Brakel, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Kruisem, Lebbeke, Lede, Lierde, Maarkedal, Ninove, Oosterzele, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem, Zottegem, Zwalm, SHM Denderstreek, SHM Vlaamse Ardennen, SHM De Nieuwe Haard, CV voor Huisvesting Gewest Aalst, SHM Ninove-Welzijn